sreda, 20. februar 2013

Mlečni izdelki kmetije Pustotnik


V podeželskem okolju Poljanske doline se nahaja Kmetija pri Pustotniku, ki se ukvarja z živinorejo in s sirarstvom. Poleg kravjega mleka na kmetiji Pustotnik predelujejo tudi ovčje in pa kozje mleko iz okoliških kmetij, kar pa pomeni, da je ta kmetija tudi ena izmed redkih sirarn v Evropi, ki svojim strankam ponuja tako izdelke iz kravjega mleka kot tudi iz kozjega in ovčjega.
Kmetija Pustotnik se s svojim delom ukvarja že več let, tekom tega časa pa sta tako kmetija kot sirarna doživeli velik napredek. Stranke bodo danes v ponudbi našle kar sedemdeset različnih izdelkov, ker pa strokovnjaki na kmetiji cenijo in spoštujejo kakovost domače proizvodnje pa se kljub povečanem obsegu predelave, še vedno poslužujejo tradicionalnih načinov sirarjenja.
V katalogu izdelkov na spletni strani kmetije Pustotnik boste našli tri kategorije izdelkov, to so mleko in mlečni napitki, sveži mlečni izdelki in zorjeni siri. Mlečni izdelki se zagotovo pojavijo na jedilniku velikega števila ljudi vsak dan ali pa vsaj vsak drug dan. Katere sveže mlečne izdelke vam ponuja kmetija Pustotnik? Seveda je to maslo, kajmak, topljena smetana in sladka smetana ter kisla smetana, skuta, sirarska skuta, zeliščni sir, dimljena sirarska skuta, razni namazi, neslani siri, mladi sir, sir za žar in pa prekmurski sireki.
Pomembno je, s kakšno hrano se prehranjujemo, poleg tega pa je pomembno, da podpiramo slovensko proizvodnjo.  Naslednjič, ko se odpravite v nakup mlečnih izdelkov, se odločite za domačo in kakovostno proizvodnjo mlečnih izdelkov s polnim ter svežim okusom. Zagotovo vam ne bo žal.

Ni komentarjev:

Objavite komentar