sreda, 20. marec 2013

Nakup pasje hrane

Psi so socialna in družbena bitja, ki so odvisna od nas ljudi. Od nas je torej odvisno kako, ob katerem času in s čim jih bomo hranili. Pes ni žival, ki bi si sam postregla pasjo hrano, ampak je že dolgo navajen na bližini in skrbi človeka.

Ob tem pa je dobro tudi pomisliti, s kakšno hrano bomo psa hranili. Ali se bomo odločili, in psu hrano kuhali sami, kar vzame veliko časa, pa še cenovno drago, pa vendar je kvalitetno. Ali pa bomo pasjo hrano preprosto kupili. Kupimo jo lahko v več oblikah, ločimo suho hrano, kot so briketi, in mokro ali tako imenovano konzervirano hrano. Poleg tega poznamo tudi razne prehrambne dodatke, ali razne palčke le za nego pasjih zob. Seveda pa, ko je kuža še majhen ga je dobro navaditi na eno znamko hrane, kajti pogosto menjavanje ni priporočeno s strani zdravja psa.

Za katero hrano se odločimo, pa je odvisno od več dejavnikov. Med temi so prav zagotovo stanje psa, ali je pes zelo aktiven, v kakšni formi je, ali je debel ali suh, kar zna biti precejšen problem, sploh pri debelih psih.
Poleg vrste hrane, je potrebno tudi upoštevati kakšne pasme je vaš pes, ter kolikokrat na dan ga hranite, običajno je dosti 1x, pa vendar je priporočeno 2x. Hrana je za psa pomembna, kajti v njej pes dobi vsa potreba hranila za dolgo in kakovostno bivanje. Prav tako je hrana za pse pomembna tudi v smislu zdravja psa, kajti če ga hranimo z napačno, lahko zboli.

Ni komentarjev:

Objavite komentar