petek, 24. avgust 2012

Pomivalni stroji

Ko so naše prababice pomivale posodo in perilo v bližnjem potoku, si gotovi niti v sanjah niso mogle predstavljati, kako zelo se bo gospodinjenje poenostavilo. In to v bistvu zelo hitro, le v nekaj desetletjih.

In, čeprav se tudi danes gospodinje nemalokrat pritožujejo nad tem, koliko dela imajo in kaj vse morajo postoriti, bi bilo dobro, da bi se kdaj pa kdaj ozrle tudi malo nazaj in prav hitro bi ugotovile, da bi jim lahko bilo tudi mnogo huje. Medtem, ko jim pomivalni stroji pomivajo posodo in pralni stroji perejo perilo, lahko one počnejo kar koli drugega. Tudi počivajo. Seveda pa niso le pralni in pomivalni stroji tisti, ki jim olajšajo delo, obstaja še vrsta drugih stvari in pripomočkov.

Na drugi strani pa se moramo zavedati, da se je vloga gospodinje danes povsem spremenila. Malo katera ženska je namreč le gospodinja, pač pa jih večina hodi tudi v službo in ima svojo kariero. Tako so zaposlene 24 ur na dan. In ni čudno, da se marsikatera z nostalgijo ozre nazaj ter si zaželi življenja naših prababic. To ni bilo preveč razkošno, vendar pa tudi velikega stresa ni bilo v njem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar