sreda, 30. maj 2012

Ultrazvočni inhalatorji

Inhalatorje največkrat uporabljajo osebe, ki bolehajo za astmo ali pa bronhitisom. Inhalatorji so nekakšne naprave, ki omogočajo lažje dihanje skozi nos. Lahko so majhni (žepni) ali pa veliki. Žepni inhalatorji imajo obliko črke L. Vanj vstavimo zdravilo, ki je v plinskem stanju (v tubi), nato pa s pritiskom nanj ven pride zdravilo v obliki plina, ki ga moramo vnesti v usta. Najdete jih tukaj.

Inhalatorjev pa je več vrst:
- ultrazvočni inhalatorji
- otroški inhalatorji
- inhalatorji s kompresorjem
- inhalatorji z določenim odmerkom
- električni inhalatorji
 

Ultrazvočni inhalatorji delujejo izjemno lahko, prav tako pa so enostavni za uporabo. S pomočjo ultrazvočnega inhalatorja lahko izvajate inhalacijsko nego, ki je varna, brez stranskih učinkov in učinkovita.  Ultrazvočni inhalatorji so primerni tako za odrasle kot tudi za otroke. Ta inhalator omogoča nastanek zelo majhnih delcev, ki se imenujejo aerosoli, ki imajo sposobnost prehajanja in učinkovanja v spodnjih dihalnih poteh. Snov, ki jo lahko uporabljate za inhaliranje pa je fiziološka raztopina. Raztopina se nalije v inhalator, ta pa jo nato spremeni v paro, ki jo vdihavamo s pomočjo maske, ki si jo nastavimo na obraz. Ultrazvočni inhalator lahko kupite na tej povezavi.

Ultrazvočni inhalator pa vpliva na več delov telesa:
- nosna votlina
- ustna votlina
- grlo
- žrelo
- sapnik
- glavni bronhus in bronhije
- bronhiale
- dihalne bronhiale


Ultrazvočne inhalatorje lahko kupite na internetu, kjer imate več vrst takšnih inhalatorjev, lahko jih kupite v trgovini ali pa v lekarni. Cene teh inhalatorjev se gibljejo nekje med 50 in 100 evri, lahko tudi več oziroma manj. Nakup tega inhalatorja se vam resnično splača, saj boste tako izboljšali kakovost vašega zdravja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar