Električni žar je zelo praktičen za peko zunaj in blizu izvora električne energije, saj ni
skrbi zaradi plina, da bi ga zmanjkalo sredi peke in dima zaradi oglja. Čeprav
je ravno dim oglja poglavitni dodatek aromi pečenih čevapčičev. Toda izbiramo
glede na veliko dejavnikov. Med drugim cena in kaj je praktično in uporabno za
dalj časa. Žar lahko kupite tu: http://flamula.si/elektricni-zar-flamula
Pri električnem žaru moramo paziti, da je plošča dovolj segreta in nam meso takoj zakrkne, saj sok potem ne izteka iz mesa, kar pa povzroča neprijetne dimne vonjave. Najbolj primerne so manjše ribe, če se že odločimo za ribe, večje ribe pa zrežemo na manjše kose.Ribje meso mora biti ob pritisku s prstom čvrsto, oči bistre, luske pa se ne smejo zlahka odluščiti s kože. Ribe pred peko oplaknite pod tekočo vodo in dobro osušite. Ker so hitro pokvarljive, jih iz hladilnika vzemite tik pred peko.Prav tako prosimo mesarja, da nam tanko nareže karmenateljne, kar precej pospeši peko.
Pri električnem žaru moramo paziti, da je plošča dovolj segreta in nam meso takoj zakrkne, saj sok potem ne izteka iz mesa, kar pa povzroča neprijetne dimne vonjave. Najbolj primerne so manjše ribe, če se že odločimo za ribe, večje ribe pa zrežemo na manjše kose.Ribje meso mora biti ob pritisku s prstom čvrsto, oči bistre, luske pa se ne smejo zlahka odluščiti s kože. Ribe pred peko oplaknite pod tekočo vodo in dobro osušite. Ker so hitro pokvarljive, jih iz hladilnika vzemite tik pred peko.Prav tako prosimo mesarja, da nam tanko nareže karmenateljne, kar precej pospeši peko.
Za peko na žaru so primerne tudi bučke, jajčevci,
paprike. Sir za žar je prav tako namenjen visokim temperaturam in se pri tem ne
raztopi. Sir preprosto zrežete na za prst debele rezine, jih po želji
marinirate ali premažete z oljem in jih z obeh strani zlato rjavo opečete na
žaru. Pečete lahko tudi tofu, malo ga začinite z zelišči in tudi vegetarijanci
bodo lahko uživali v pikniku…pa še pečena zelenjava,
razne solate…najlepši čas poletnih druženj.
Ni komentarjev:
Objavite komentar